Startsemester

From Maatwerkwiki
Jump to: navigation, search

Je hebt jezelf aangemeld op FHICT? Welkom! Het startsemester is waar je de Fontys Loopbaan begint. Dit is het leukste semester dat er is. Dus geniet zo lang het kan! Grapje hoor.


Welkom op Fontys Hogescholen[edit]

Omdat je nieuw bent krijg je de standaard dingen en zaken uitgelegd, dit gaat over wat de ISSD is, voorzieningen (zoals Sodexo) wifi en mail en je i-account. Hier een memewaardig dat ongeveer dat alles zo leuk uitlegd:

Tijdens het startsemester krijg je de vakken OIT, OIS, OIB, OIM, Proftaak & Portfolio.

OIT[edit]

Bij dit vak ga je aan het werk met Lego Mindstorms. Je krijgt 3 opdrachten die je moet uitvoeren. Je moet een de auto een vierkant moeten laten rijden, een cirkeltje en hij moet een lijntje kunnen volgen, leuk toch!. Dit doe je met behulp van robotC. RobotC is zo een heel leuke app die constant crasht en dan mag je opnieuw beginnen als je het niet opgeslagen hebt, leuk!. Denk je dat je mooi klaar bent met alle opdrachten? nou, nee. Nu mag je ook nog een presentatie gaan houden over iets wat te maken heeft met tech, maar het heeft wel Diepgang nodig.

OIS[edit]

Bij dit vak komen de MBO-ers vaak het snelste weg. Bij OIS is het de bedoeling dat je zo veel mogelijk leuke en mooie dingen maakt met C#. Als je genoeg mooie dingetjes hebt gemaakt heb je het semester gehaalt.

OIB[edit]

Dit is het meeste ruk vak dat er bestaat. Je gaat een bedrijf analyseren met de lesstof die je krijgt die dag. Je moet een veel te lang word document schrijven (Circa 6000 woorden) over dit totaal niet interessante bedrijf dat je gekozen hebt. Daarnaast moet je een Management Dashboard maken met Excel, want dat is leuk enzo

OIM[edit]

Bij dit vak ga je op allerlei verschillende hoeken van Media Design oriënteren. Hierbij begin je door klasgenoten te stalken op social media, daarna moet je een mooie vlog maken in de stad van eindhoven. Je gaat ook nog bezig met wat photoshop, illustrator en indesign. Daarna nog een chatbot maken en ineens moet je een website maken de laatste weken

Proftaak[edit]

Alle onderdelen van alle bovenstaande vakken komen bij elkaar. Je mag zelf een project kiezen en iets moois maken! Als hardware gebruik je mindstorms, Als software gebruik je C#. Dit praat met elkaar via Bluetooth. Er zit een mooie website bij je product en een mooi business plan. Maar focus niet te veel op een mooi eindproduct. Het uitwerken van je idee is belangrijker. Zorg dat alles klopt aan je idee en zorg dat je een half werkend prototype hebt zodat je papa en mama iets leuks kan laten zien bij het P1 event

Portfolio[edit]

Dit is een onzin vak. Je hoeft hier niks te doen. Probeer ook niks te doen. Het ePortfolio Tabje op canvas instructure werkt voor geen ene hol.


P1 Event[edit]

Bekend om de beruchte frietkraam. Dit is de meest stressvolle dag van heel het semester. Opeens werkt je prototype niet meer en de beoordeling is al over 2 uur!!!! Na je bent afgegaan is het nu tijd voor het eten van een frietje speciaal en een frikandel. Smakelijk en de groeten aan papa en mama!


Dit was periode 1. Hierna komt periode 2 nog met de 2 vakjes die je gekozen hebt, Leuk he!

alleen daar kan ik nu nog niets over typen. To be continued