Proftaak

From Maatwerkwiki
Jump to: navigation, search

Deze pagina heeft nog aanvulling nodig. Als je dingen weet over proftaak, klik op "Edit" hierboven en vul het aan.


De proftaak is een geweldig project samen met je gezellige klasgenoten. Je krijgt leuke innovatieve opdrachten van Fontys, zoals het maken van een Europees rekening rij systeem. Er worden zeer interessante workshops georganiseerd, bijvoorbeeld over hoe je Docker kunt opzetten in je proftaak. Helaas was Docker volledig al geconfigureerd vooraf de workshop en ging het ineens over Docker Compose ofzo...

Daarnaast krijg je de mogelijkheid je kennis en vaardigheden te ontwikkelen met supernieuwe technieken zoals RMI. Net zoals in het echte leven sluit de documentatie soms niet perfect aan op de werkelijkheid. Naast het opdoen van technische skills is dit ook een kans om te wennen aan de weerbarstigheid van de werkelijkheid. Het is jammer dat de meeste studenten dit pas begrijpen als ze student-af zijn. Al met al een supergoede manier om jezelf breed te ontwikkelen. :^)

De proftaak is meestal zo'n vreselijk project waar je al je vakken moet combineren. Denk aan je 1e proftaak waar je een lego robot moet bouwen die een business probleem oplost met een C# programma en een leuke website die niemand bekijkt. Daarom is dan ook altijd de taakverdeling als volgt opgesplitst: Een iemand doet al het werk en de rest hobbelt er achter na. Deze persoon die alles doet heet dan ook vaak de projectleider (in semester 4 'Scrum Master') dus zorg dat je aan het begin van de proftaak nooit een leidende rol krijgt. Dan toch maar notaris worden die alle vergaderingen intyped.

Nadat de kennis is vergaard en verwerkt staat alleen nog de beoordeling te wachten. Dit is niets meer dan een lijst van eisen afvinken en een lauwe "goed gedaan jongens". Behalve bij Media, die doen alleen maar proftaken.