Sodexo

From Maatwerkwiki
Jump to: navigation, search
File:SodexoLogo.png
De lekkere en goedkope kantine bij ons op school

Dit is de pagina over Sodexo. Bedoelde u misschien Hizmet?

Sodexo is een van de grootste multinationale bedrijven, met 420000 medewerkers verdeeld over 34000 locaties in 80 landen. Fontys is helaas een van die locaties.

Assortiment[edit]

File:Sodexo.jpg
Alleen de allerslimste studenten gaan naar de sodexo.

Sodexo is wereldwijd marktleider in dure broodjes maken. Soms hebben ze van deze lekkere snackies: Macho die kun je dan op een broodje doen en dan kun je lekker smullen. Als je een rijke student bent, te lui om naar de lidl te lopen of genoeg aan ome duo vraagt kun je naar de Sodexo om lekker eten te halen.

De boycot[edit]

Ook is er ooit gepoogd om een zwarte sodexo markt op te zetten.[1] Hier kwam de lokale KGB helaas achter waardoor alle verdachten zijn opgepakt. Vele mensen hebben hun nier moeten verkopen om de Sodexo verslaving te handhaven.

Vaak begon het met een broodje onder het mom van "Ik ben nu toch hier en heb honger" of "Ik heb geen zin om naar de leidl te lopen". Dit resulteerde in een jarenlange obsessie met veel te dure producten waarvan de kwaliteit niet geweldig is. Ben of ken je iemand die hier mee zit, wees dan niet bang om contact op te nemen met je lokale Sodexo-afkickkliniek.


Moderne Sodexo[edit]

Omdat de Sodexo een super modern bedrijf is hebben ze het contant betalen afgeschaft sinds oktober 2017. Die stomme stagiaires van het najaar van 2017 wisten natuurlijk niet wat hun overkwam toen ze terugkwamen en wouden betalen bij de Sodexo. Met een smerige blik werd ze verteld dat ze alleen met de pinpas konden betalen. Waar moeten de arme studentjes nu hun zwarte centjes uitgeven.

Met de nieuwste aanpassingen (mei 2018) bij Sodexo kun je niet meer ongezien vorkjes pakken. Nu heb je het probleem dat je een vorkje in het zicht van een kassa mevrouw moet pakken. Deze wijst je er dan op dat je maar liefst 5 cent moet betalen voor het plastic vorkje. Sodexo is lekker 'going dutch' aan het gaan met hun nieuwe menu en acties dus moeten ze extra gierig doen voor die dure plastic vorkjes. Zij hebben hierdoor een winstmarge van wel 3_000_000%.

Ook kan je nu voor de prijs van een broodje, een muffin en een drankje minus 80 cent nu een half broodje, een half drankje en een VOLLEDIGE muffin krijgen. Dit is tot nog toe de beste deal die Sodexo heeft gehad, met uizondering van die keer dat zij een week lang dicht waren en men dus naar andere kantines/de Lidl moest.

Gevangenissen[edit]

File:Sodexo prison.png
Een van de gevangenissen die wordt gerund door onze favoriete eetkraam

Sodexo heeft naast kantines ook 5 gevangenissen in de UK. [true story, linkje:]<ref>https://uk.sodexo.com/home/services/on-site-services/justice/where-we.html</ref> In een officieel inspectieverslag van augustus 2013 staat dat een gevangen mevrouw "cruel, inhumane and degrading treatment" kreeg, zo erg dat ze het omschrijven als "appears to amount to torture". Dit was in de HMP Bronzefield gevangenis die gerund wordt door Sodexo.

Zelf omschrijven ze het echter als "Our focus is on reducing reoffending through rehabilitation. We support people in our care to change their lives for the better by providing opportunities for purposeful activity and employment skills, education and rehabilitation support services."


Alternatieven op Sodexo[edit]

Let bij het nemen van deze alternatieven wel op dat je de wet niet overtreedt. Dan moet je alsnog naar Sodexo.

Referenties[edit]

<references />