Partners in Education

From Maatwerkwiki
Jump to: navigation, search
File:Evilpartners.png
partners in educatie: hier maak jij wel kans op de banenmarkt

Partners in Education zijn de grote vrienden van Fontys ICT. Ze komen af en toe een presentatie geven en zijn er graag om als gieren studenten te jatten voor stages. Al sinds semester 1 ben je via Fontyspropaganda geïndoctrineerd om te geloven dat deze bedrijven iets te bieden hebben. Deze heren en dames betalen Fontys een beetje geld in ruil voor jonge studentjes zoals jij.

Je doet leuke opdrachten voor deze tig bedrijven omdat het moet. Denk aan bedrijfsbezoeken en interviews in semester 3 en 4. Toch fijn om te kunnen zeggen "hey ik moet wil een interview over Scrum houden en negeer mijn email niet want u en ik zijn partners in education".

Invloed[edit]

File:EchtePartners.jpg
Echte partners

Soms geven ze Fontys wel iets leuks, zoals een Tafelvoetbaltafel (dank u, InfoSupport), maar de meeste tijd misbruiken ze hun invloed om te zorgen dat we geen vakken als wiskunde of logica krijgen, en in plaats daarvan alleen maar een achterhaalde, ouderwetse en retetrage programmeertaal leren. Zo zorgen ze dat het moeilijk wordt om een masteropleiding te doen, en de voor de hand liggende keuze is om bij het bedrijf in dienst te treden na ons afstuderen. Als we iets ouder zijn en meer geld willen verdienen kunnen ze ons dan weer ontslaan en nieuwe net-afgestudeerde code monkeys aannemen.

Career day[edit]

Elk jaar is er een dag dat alle partners in ons kleine gebouw komen om te vertellen wat ze allemaal doen en hoe jij past binnen hun werkcultuur (en een stageplek te fixen voordat het te laat is is ook handig). Echter kunnen vooral de Software en Technology FHICT'ers sociale contact met vreemden niet aan en zullen dan snel een rondje maken omdat dit verwacht word of zoals de meeste studenten, helemaal niet komen. Meestal vinden de meeste mensen hier geen stageplek maar het is altijd een leuke inspanning van Fontys en maakt een mooi gebaar naar de FHICT eerstejaars noobs/groentjes via sociale media