Propedeuse

From Maatwerkwiki
Jump to: navigation, search

Propedeuse is de limburgse benaming voor het nutteloze papiertje dat je krijgt aan het einde van je eerste jaar, mits je die succesvol hebt doorstaan. Veel mensen lukt het echter niet om in één keer zijn/haar propedeuse te halen. (Zie: Maatwerk)

Je kunt er echt geen kut mee. Het enige verschil is dat je nu eindeloos over je studie mag doen en dus eigenlijk ook eindeloos potentieel mag maatwerken. Win-win dus!

Rewards[edit]

Behalve geen kut, mag je ook dit nu je je propeudeuse hebt behaald:

  • Papiertje aan je ouders laten zien, zodat ze weten dat je je best doet op school en niet alleen maar runescape speelt
  • Beginnen aan een bachelor op de universiteit
  • Je mag je nu aanmelden bij de Deltastudenten


De uitreikingsdag[edit]

En dan is het moment dat je je mooiste kleding uit de kast moet halen en die aan moet doen, en ook zorgen dat je niet stinkt is ook heel belangrijk. Want de propedeuse-uitreiking is een vreselijk saaie dag waarin je in een grote zaal met alle 1e jaars studenten en ouders moet gaan zitten. Er is in tegenstelling bij Sodexo gratis cake, fris en na de uitreiking bier en wijn (hoezee free stuff). Aan het begin van de uitreiking kan je lachen want er zijn blijkbaar studenten die het hele jaar binnen liefst 4 jaar hebben gedaan. Daarna word je opgeroepen met een aantal andere mensen tegelijk in een paar rondes om je handteking te zetten en awkward op een podium te staan met ongeveer 10 anderen studenten voor de engste 5 minuten van je leven. Daarna mag je een hand geven aan een docent die je niet kent en doen alsof je blij bent. En daarna is het indrinken want gratis bier is altijd nice.