Weird Week

From Maatwerkwiki
Jump to: navigation, search

De Weird Week is een jaarlijkse projectweek in week 20 van het najaar. De Weird Week heeft ieder jaar een andere naam. De bedoeling van de projectweek is om de creativiteit te prikkelen ofzo.[1] De twee bekendste Weird Weeks waren die uit 2016 en 2017, aangezien deze voor heel FHICT werden georganiseerd in het Klokgebouw. Deze twee weken hebben ook de dankste memes veroorzaakt.

Project X20 (2018)[edit]

In 2018 is de Weird Week zeeer kleinschalig uitgevoerd, omdat de vorige twee keren niet echt succesvol waren. Geen grote organisatie, maar alleen maar een uitnodiging die werd rondgestuurd onder docenten en studenten die wel wat interesse hadden. Er was geen thema dit jaar. Het idee was gewoon om samen aan projecten te werken op school en aan het einde te presenteren wat je hebt gemaakt.

Veel studenten hebben niet doorgehad dat deze projectweek heeft plaatsgevonden. Maar het was wel gezellig.

NEXT (2017)[edit]

Een zwarte tosti van tafel 46

NEXT was de tweede Weird Week die in het klokgebouw werd georganiseerd. Omdat de vorige Weird Week zo slecht was ontvangen, is deze week iets anders aangepakt. Zo is het georganiseerd door de deltastudenten, is niet gelogen over gecommuniceerd dat het verplicht was om aanwezig te zijn, en heeft FHICT het Klokgebouw voorzien van een hele hoop WiFi-accesspoints.

Er was een foodtruck ingehuurd die tosti's verkocht voor 3 euro per stuk. Studenten voelden zich erg afgezet door de prijs, maar daar was wat aan te doen.Tafel 46 verkocht tosti's voor 1,50 verhuurde een tosti-ijzer voor precies de tijd dat 1 tosti maken kost, en daar kreeg je ook de ingredienten bij.[2] Nogmaals dank aan tafel 46 voor het doorbreken van de tostimonopolie. En thanks voor de gratis saus.

Omdat deze week beter was georganiseerd dan het jaar daarvoor ontbrak het wel wat aan de memes. Gelukkig kwam het docentenfilmpje uiteindelijk:


Huge Leap Week[edit]

De English stream heeft ook een soort projectweek georganiseerd, want dat leek ze wel leuk. Hier waren workshops, sprekers van bedrijven en wat dingen voor de gezelligheid. Dit werd op R1 gehouden. Omdat alles goed verliep zijn hier helaas geen memes uit voortgekomen.

Weird Week (2016)[edit]

File:Weird Week 2016 sfeerimpressie.jpeg
De Weird Week aan het einde van dag 1

Dit was de eerste Weird Week voor heel FHICT. De aankondiging werd erg misterieus gedaan zodat het spannend was. Er werd alleen gelogen over gecommuniceerd dat het verplicht was om aanwezig te zijn, en dat je als voorbereiding the Matrix eens kon kijken. Het thema was: "The Un-Matrix: Free Your Mind". Heel FHICT werd opgedeeld in 100+ projectgroepjes van ongeveer 8 man. Ieder groepje kreeg een minuut van the Matrix toegewezen die door dat groepje nagemaakt moest worden. Ook was de internetverbinding om te huilen.

De week begon met een filosoof die op een groot podium heel FHICT kwam vertellen dat smartphones slecht zijn voor de wereld.[3] Uiteindelijk is iedereen aan hun tafeltje gaan zitten, terwijl niemand wist wat "de bedoeling" was (protip: er was geen bedoeling[4]).

De opkomst was erg slecht. Het is niet geteld, maar na de eerste dag zal het rond de 25% zijn geweest. Dit is gedurende de rest van de week elke dag gehalveerd.


Memes[edit]

Gelukkig zorgde deze week wel voor een grote hoeveelheid aan memes en shitposting op /r/fhict. Dit was met afstand de beste meme van de week:

Deze video heeft andere video's geinspireerd, zoals Docent over Weird Week dag 2 en Interview met Dimitri over Weird Week 2016.

ICT & Media Design's Weird Weeks (2014-2015)[edit]

De eerste Weird Week ging over subculturen. Iedere groep kreeg een subcultuur en diende hiervoor iets te maken. Je moet hier denken aan het vinden van mede-bronies tot straight edge personen.

Mooiste moment was dat een oorlogsfotograaf 0 vragen kreeg en een larper de hele zaal wist te boeien.

Bij de tweede Weird Week was het de opdracht om een angst in beeld te brengen. Het idee was om een groot spookhuis te maken. Een groep had bijvoorbeeld een doodskist gebouwd waar je in moest gaan liggen met een tablet tegen je gezicht aangedrukt. Hier werden verolgens nare beelden en jumpscares getoond terwijl het publiek zich onder ghet genot van een plakje Delacake zat te vermaken.