Software

From Maatwerkwiki
Jump to: navigation, search

Deze pagina heeft nog aanvulling nodig. Als je dingen weet over software, klik op "Edit" hierboven en vul het aan.


Software boys zijn eigenlijk gewoon mensen die niet kunnen communiceren met de rest van de samenleving.


Software is de populairste afdeling van FHICT. Sofware is echter niet wat het lijkt. Je zou zeggen dat je bezig gaat zijn programmeren maar niks is minder waar. Je gaat je focussen op Scrum, UML & ITIL. Ook worden allemaal vaktermen naar je hoofd gegooid tijdens de lessen die niet veel betekenen.

Maar niet getreurd. Als je deze richting doet leer je vanzelf om ook in deze ingewikkelde termen te praten. We hebben deze termen zodat de studenten bij Business ook wat hebben om te roepen als ze een product proberen te verkopen.

Daarnaast worden er colleges gegeven waarbij zowel de studenten als docenten niet op komen opdagen en wanneer we komen opdagen is dat meer om teambuilding te doen (alles behalve wat we moeten doen) en Hizmet te chappen.


Have you tried https://stackoverflow.com/

Ook moet je er rekening houden dat je na je studie eigenlijk niks weet. Dit wordt ook wel het Impostors Syndrome genoemd. In het verleden werd de RMI methode aangeleerd bij het vak Software Engineering (niemand gebruikt dit nog). Vanaf februari is dit echter niet meer het geval. Java wordt nog steeds gepushed als beste taal.

Je leert 1 heel jaar lang hoe software te maken met het watervalmodel. Dit alleen om te ontdekken hoe crappy dat is dat je de rest van je carriere waarschijnlijk daarmee nooit meer mee gaat werken.

Noteer ook op hoe docenten hun plezierige ADHD-buzzwords metaforen willen pushen door het vak "Databases" te noemen naar PRET en FUN. Er is hier (zoals je al had gedacht) niks pret aan te beleven.


English information[edit]

The typical course on programming teaches a “tinker until it works” approach. When it works, students exclaim “It works!” and move on. Sadly, this phrase is also the shortest lie in computing, and it has cost many people many hours of their lives.