Semestercoach

From Maatwerkwiki
Jump to: navigation, search

Een semestercoach is de vernieuwde term bedacht voor feitelijk de zelfde maar terminologisch verouderde vorm bekend als SLB'er.

Oorspronkelijk een pilot bedacht voor de Media stroming maar door goed communiceren direct geïmplementeerd en ook gelijk toegepast op de andere studie routes. Veel studenten waren hierover niet erg gelukkig vooral Student+ studenten ondervinden hier last van.

Het concept is dat je gedurende een semester een persoonlijke coach (dit is de nieuwe term bedacht voor docent, weer zo'n verouderde term) krijgt toegewezen die vervolgens heel goed kan zien wat je kan als je begint en wat je kan als je klaar bent met je semester om zo te zeggen dat je goed je best hebt gedaan. In de praktijk is het echter een oplossing voor het probleem dat de SLB'er aan het begin van de studie werd toegewezen en je na het eerste jaar nooit meer of van je bestaan afwist tenzij je zelf daarvoor actief herhaaldelijk op reguliere basis mailtjes ging sturen. In zo'n gesprek kon je dan een beetje klagen en inhoudelijk had je er vaak niet veel aan want je waarschijnlijk gekozen had voor software of technology en je SLB'er enkel iets afwist van business. Niet zo handig dus.

Ergo de ontdekking van semestercoaches. Spijtig genoeg kwam deze memo niet bij iedereen op tijd aan en waren er studenten die geen semestercoach hadden en ook geen SLB'er meer.