Media Design

From Maatwerkwiki
Revision as of 21:28, 28 February 2019 by 141.101.105.219 (talk)
Jump to: navigation, search

Deze pagina heeft nog aanvulling nodig. Als je dingen weet over media design, klik op "Edit" hierboven en vul het aan.


Bij Media Design zijn we heel goed in dingen doen. [pics or didn't happen] Deze dingen hebben vaak te maken met kleuren, powerpoint en vage termen. Zo kun je na je startsemester voor de richting Media kiezen. Na deze keuze te hebben gemaakt mag je gelijk doorlopen om je P op te halen op verdieping 4.

De komende twee semesters ben je dan vooral bezig met het maken van powerpoints, vingerverven en cursussen met namen als "Kleur en gevoel", "Het zien van geluid", "Wat is een opleiding met baangarantie" en "Mindfullness als levensweg". Ook zijn er verscheidene thema's waar je mee te maken krijgt. Dit jaar is het thema "Creatief stoepkrijten". Voorgaande thema's waren:

  • "De maatschappij die klei jij"
  • "Het komt wel goed schatje"
  • "Hoe vertel ik mijn ouders dat ik Media doe" ( helaas kan dit niet, je word een schande voor je familie)
  • "Ik durf te zeggen dat ik ICT doe maar eigenlijk doe ik Media hahahaha"
  • "Filmposters namaken want CKV was best wel cool enzo"
  • "Programmeren is voor autisten "
  • "Het gevolg van slechte levenskeuzes"
  • "Design is voor retards"

Ondanks dat dit allemaal heel aantrekkelijk klinkt moet je wel in staat zijn om met vage feedback om te gaan. Een veelvoorkomend voorbeeld hiervan is: "Ik begrijp het wel, maar ik voel het niet zo. Onvoldoende."

Dit heeft voor een divers portfolio gezorgd waardoor vele Media-alumni nu werkzaam zijn binnen de sector. Ook staat de afdeling media van Fontys hoog aangeschreven bij de plaatselijke basisscholen.

5 Fases van Media

Ontkenning:

In deze fase denkt de student dat de richting die hij of zij (een van de weinige richtingen met vrouwelijke studentes) gekozen een goede keuze is geweest.

Woede:

In deze fase realiseren de studenten vaak wat ze hebben gekozen, en dan komen de vragen: "Waarom ik?" en "Heb ik dit verdiend?"

Onderhandeling:

Dit is de belangrijkste fase van een Mediastudent. Nadat je beseft dat Media een slechte keuze is geweest en kom je in de onderhandelingsfase. Hier proberen ze te redden wat er te redden valt met onderhandelingen bij het docenten team.

Depressie:

Het opgeven van media is een moeilijk proces, maar is dat wel nodig? Wanneer een Mediastudent geen Media meer wilt doen betekent dat het de band tussen media en de student word verbroken. Vaak is dit ook het moment als je ze confronteert met het feit dat ze depressief zijn omdat ze Media hebben gekozen gaan ze dit ontkennen en komen ze weer bij stap 1, de ontkenningsfase. Zo komt de student in een vicieuze cirkel terecht.

Acceptatie:

In de laatste fase accepteert de student dat ze een slechte keuze hebben gemaakt. Vaak is dit ook het moment dat de student "Uit de kast komt" om hun ouders te vertellen dat ze stiekem al die tijd geen Software of Technology hebben gedaan maar in plaats daarvan Media.