De semesters

From Maatwerkwiki
Jump to: navigation, search

Graag hier shitposten wat het semester volgens jou inhoudt.


Semester 1: Welkom in de Matrix, Neo[edit]

Periode 1[edit]

Je leert hier kennis met alle memevakken. Fontys beweert dat "alle laptops die te koop zijn voldoen"<ref>https://connect.fontys.nl/instituten/fhict/nieuwestudent</ref>, dit is waar zolang je Windows draait. Voor Software heb je de versie van Visual Studio nodig die alleen op Windows draait, voor Technologie heb je RobotC nodig dat alleen op Windows werkt, voor Media heb je Adobe programma's nodig die alleen op Windows en macOS draaien en voor Business heb je Excel nodig dat alleen op Windows en macOS draait.

Media: Websites bouwen en vervolgens zeikt de mediadocent dat de kleurencombinatie spuuglelijk is. Lekker vloggen in Eindhoven, leren omgaan met proprietary Adobe programma's en een Chatbot maken met Dialogflow.

Business: ??? excel sheets, business plannen iets met een cashkoe

Software: Simpele programma's maken in C# in Visual Studio. LOOK MA IM A HACKER

messagebox.show("IM HACKING YOU MOM");

Technology: JAAA LEGO I FUKKING LOVE LEGO. Robots die kunnen rijden enzo. Dit is wat kinderen van 10 jaar voor hun plezier doen.

Infrastructure: Zet een Minecraft server op. Of gebruik die leuke WordPress die je hebt gemaakt voor Media.

Periode 2[edit]

YES 2 PROFIELEN ZIJN NU WEG

Je hebt 2 profielen gekozen.

  • Ben jij een hardcore techneut? Kies dan voor Technology en Software.
  • Ben jij iemand die meer van mensen houd, en niet kan programmeren? Kies dan Media en Business.

Als je twijfelt kun je ook gaan voor een combinatie:

  • Speel je graag met lego, maar ook graag met geld? Kies B&T.
  • Programmeer je graag, maar eigenlijk vooral in PHP? Kies S&M.

Semester 2[edit]

YES 1 PROFIEL NOG MAAR

Software: Laten we leuke memewaardige websites maken in ASP.NET!!

Technology: Je komt erachter dat dit super leuk is, maar dat je heel de dag alleen maar op school, (thuis vanwege COVID-19), kan blijven omdat anders de opdracht niet af komt.

Media Design: Gefeliciteerd! Je hebt de keuze gemaakt. Vanaf nu gaan we tekenen met potlood en papier.

Business: Business is het profiel dat je kiest als je een hekel hebt gekregen aan programmeren en ook geen moodboards meer wilt maken.

Infrastructure: Maak allerlei virtuele netwerken met verschillende soorten VM's in het geliefde NetLAB dat het 9/10 keer niet doet. Vervolgens leg je aan de docenten uit dat je geen challenge hebt hierdoor.

Semester 3[edit]

Eindelijk een specialisatieroute erbij 2 dagen in de week.

Lekker memen met je software vrienden hoe cybersecurity de beste meme-specialisatieroute is.

Semester 4[edit]

Hoofdpagina's: Business Semester 4, Technology Semester 4, Software Semester 4, Media Design Semester 4

Semester 4 is een beetje het zelfde als semester 3, maar dan meer daarvan. Je hebt maandag, dinsdag en woensdag je profiel, en donderdag en vrijdag je innovatieroute.

Als je maatwerk hebt kun je semester 3 en semester 4 tegenlijk maatwerken.

Semester 5: Stage[edit]

Zie ook Stage.

De tijd is gekomen, om te laten zien dat jij de VOC-mentaliteit in je hebt om Synergie te leveren bij een vooruitstrevend ICT-leverancier in Nederland. Menig meeliftend student valt hier hard omlaag doordat hij nu iets anders moet doen dan alleen documententatie schrijven. Alleen de beste lifters die hoog genoeg in de toren zijn gerezen halen het met een perfect stageverslag door hun jarenlange ervaring met documenteren.

Eigenlijk is stage net zoals een typische proftaak, alleen dan doe je het zelf en deel je een andere ruimte met andere stinkende nerds. Voor richtlijnen zie hier

Semester 6: SoftwareStudentFactoryContainerGeneratorSingleton[edit]

Wil jij de Nederlandse belastingbetaler uitbuiten? Vind jij het leuk om jaren lang aan het zelfde project te werken? Klinken de woorden 'budgetoverschreiding', 'bureaucratie' en 'enterprise' als muziek in je oren? Dan is dit semester voor jou! Leer hier hoe je ICT projecten kan maken die miljoenen kosten, jarenlang lopen en alsnog falen! Benodigde skills zijn; Doen alsof je bezig bent, koffie drinken en mails beantwoorden. Past dit profiel bij jou? Schrijf je dan snel in voor Software Semester 6!!!

Semester 7: Minor[edit]

In dit semester ga je een minor volgen. Je komt met allemaal nieuwe mensen in de klas en dat kan heel spannend zijn. Vooral als je een niet-ICT gerelateerde minor gaat doen, kan dit semester traumatisch werken. Dit komt omdat normale mensen met elkaar praten, 'communiceren' heet dat. Vaak wordt gepraat over het weer, wat er gisteren bij RTL late night te zien was of andere dingen die er niet toe doen. Mocht je een vrouw tegenkomen tijdens je minor, houd dan minimaal 5 meter afstand om ernstig lichamelijk en geestelijk letsel te voorkomen. Het advies wordt daarom gegeven om zo vroeg mogelijk in het semester duidelijk te maken dat je geen sociaal contact wilt door niet naar de les te komen, of je te verstoppen achter je laptop.

Het is ook mogelijk om een Buitenlandminor te volgen, maar dit wordt niet aangeraden voor ICT'ers die snel heimwee krijgen.

Semester 8: Afstudeerstage[edit]

Hier doe je eigenlijk precies het zelfde als in de vorige stage, alleen heb je maar 85 dagen. Verder is het wel belangrijk dat je een scriptie schrijft, en dat ene framework gebruikt. Geruchten gaan rond dat je scriptieloos kan afstuderen, maar wat dit precies inhoud is onduidelijk.