Business Semester 6

From Maatwerkwiki
Jump to: navigation, search

Business Semester 6 is de opvolger van clusterfuck Business Semester 4 na je stage. Dit semester is totaal niet vergelijkbaar met eerdere semesters, maar eerder met je stage, minor en afstuderen. Dit semester staat in het teken van projecten. Je hebt dus geen lessen, maar "ontwikkelingsgebieden" Dit zijn onderwerpen waar je soms een gastles over hebt en info over krijgt, maar je zult het vooral zelf uit moeten zoeken. Ook heb je geen docenten, maar "coaches". Deze helpen je wanneer ze eindelijk aan iedereen feedback hebben gegeven. Een ding is niet veranderd, en dat is dat je je leerdoelen aan moet tonen in je portfolio!

Project[edit]

Je proftaak wordt samengesteld door met 3 projectgroepen van 3-6 personen een "company" te beginnen. Binnen je company zul je dan een aantal projecten krijgen. De bedoeling is dat iedere groep een project oppakt en dat je samen werkt naar het doel. Het komt er uiteindelijk op neer dat iedere groep bezig is met zijn eigen project en je verder niet veel meekrijgt van de andere projecten, buiten de wekelijkse standup met je semestercoach. Verder werk je dus met ECHTE mensen en ECHTE bedrijven, dus beter kleed je je en gedraag je je netjes, niet zoals de S en T studenten :) De bedrijven zijn vooral Partners in Education en Partners in Innovation, dus kans is groot dat je Martin Hundepool van Atos al 20x hebt gezien.

Vakken[edit]

- Process Mining / RPA: Beetje online cursus/gastles en tooltjes gebruiken. Je maakt je eigen case dus dat is wel leuk. Je hebt ook voorbeelden. Niet het moeilijkste vak; feedback krijgen is ellende.

- Business and IT Alignment: Conceptueel en overzichtelijk maken hoe bedrijfsvoering en IT samengaan. Beetje een casus uitwerken voor de Volksbank. Zorg dat je je opdrachten op tijd inlevert, anders heb je meteen wat goed te maken op je leerdoelen.

- IT Auditing: Leren hoe je een audit doet, op verschillende manieren. Het meeste van dit vak doe je direct in je proftaak. Het rapport opstellen is een bitch, maar als je goeie feedback krijgt is het goed te doen.

- Business Process Management: Een grote clusterfuck. Als je les krijgt van Kees, ben je de lul. Je moet een tool maken, en als je het niet precies op zijn manier doet komt Herr Kees je persoonlijk vertellen dat het niet goed is. Feedback geven lukt niet altijd, dus meestal ben je aangewezen op de mensen van Blueric, die niet echt tijd voor je hebben.

Ohja, je krijgt bij alle vakken de mogelijkheid om het in je project te doen. Lukt dat niet, moet je het apart doen voor jezelf. Dat is je eigen probleem.

Protips[edit]

- Wordt goede buddies met je tutor(Semestercoach) en alle docenten. Als je dat niet lukt, succes pik.

- Actief meedoen in de les doet wonderen( ja ook in S6)

- Goede presentatie geven bij je stakeholders, dan moet het lukken om genoeg bewijslast voor je PO te verzamelen.

- Negeer NIET wat José zegt, wees redelijk en dan mag ze je echt wel! Je kan haar als tutor krijgen dus :)

- Wees geen kneus, je bent inmiddels zo ver gekomen dat je een beetje volwassen moet zijn geworden, je zit niet voor anderen op Fontys, maar voor jezelf.

Corona-semester[edit]

Vanuit betrouwbare bron is er verslag gelegd van S6 in coronatijd. Dit was extra lastig doordat je constant meetings moest plannen met alles en iedereen. Feedback krijgen was ellende, Kees plande lessen die de hele dag duurden en contact met alle docenten/projecten onderhouden was stiekem best lastig. Dit semester is echt wel te doen, vooral als je Business Semester 4 hebt overleefd.

Business Technology Software Media