Business Semester 4

From Maatwerkwiki
Jump to: navigation, search

Business Semester 4 is een complete shitshow en de grote valkuil na het easylife in semester 3. Maar oh wee als je een van de leerdoelen niet aantoont. Portfolio staat je helemaal vrij, maar de docent zal altijd wat aan te merken hebben. Wat betekent dat leerdoel precies? Geen idee. Maar als je het niet doet zoals wij het zeggen haal je het niet. Hoe het moet vraag je? Moet je niet bij mij zijn. - iedere docent.


Proftaak[edit]

Eerst moest je in de proftaak een jeansbedrijf beginnen in het buitenland en moest je daar al je vakken in verwerken. nadat Fontys er achter kwam dat de opdracht niet meer van deze tijd was en te vaak uitgekauwd was hebben ze besloten dat het tijd was voor een opdracht die meer bij de grote wens van de studenten aansluit: KOFFIE!!.

Vakken[edit]

- Applied Statistics (Het toepassen van statistiek in een context van Supply Chain.)
- ERP (Lekker een ERP-systeempje inrichten met Exact Online.)
- SCM (Supply Chain Management, dit is eigenlijk een vak waar je niks hoeft te doen. Je moet tweemaal een toetsje maken waarbij je je telefoon mag gebruiken en aan het eind doe je een spelletje waar je sapjes gaat verkopen, eigenlijk net als in S1 dus. Het boeit ook niet hoeveel sapjes je verkoopt als je maar beschrijft wat je gedaan hebt.)
- ARA (Annual Report Analysis, ja je moet een beetje boekhouden doen, dit is maar 3 lesjes en je bent er dus ook vrij snel weer van af.)
- AO (Administrative Organization, dit is lekker vaag. Gewoon eigenlijk hetzelfde doen als in S2.)
- GRC (Governance Risk Compliance, eigenlijk gewoon een dure naam voor risico's beschrijven.)
- Power BI (Dit is eigenlijk het leukste vak dit hele semester, je gaat een fancy dashboard in elkaar bouwen en aan het eind heeft iedereen hetzelfde dashboard!)
- Internship preparation (Iedereen vraagt zich nog steeds af wat je hier aan hebt.)


Protips[edit]

- Wordt goede buddies met Carl (en negeer zijn oog), als hij je mag ben je gesaved.
- Actief meedoen in de les doet wonderen.
- Goede presentatie geven bij CapGemini, dan moet het lukken om je proftaak te halen.
- Negeer een beetje wat José zegt, ze weet niet waar ze het over heeft en de kans dat jij meer van haar vak weet na het bekijken van de PowerPoint is groot.
- Maak je ERP-systeem samen, dan ben je na een paar uur alweer klaar.

Het FHMM-debacle[edit]

In het najaar van 2018 besloot Fontys een experiment te doen door de proftaak te combineren met een vak van FHMM (Fontys Hogeschool Marketing en Management). Het verzoek kwam ook vanuit FHMM. Helaas liep het niet helemaal zoals verwacht, de studiehouding van de FHMM studenten kwam niet helemaal overheen met die van FHICT en het resultaat was dat elke FHICT'er zijn groep heeft gecarried. FHMM zag niet helemaal in dat ze niks deden en aangezien de arme FHICT'ers in de minderheid waren waren ze gedoemd te mislukken. Uiteindelijk heeft iedereen uit medelijden de proftaak gehaald en zelfs de FHMM studenten.

Het experiment is snel afgevoerd en zal hoogst waarschijnlijk niet nogmaals getest worden. Mocht je ooit nog een leuke conversatie willen hebben met een business docent, vraag dan naar deze proftaak.

Business Technology Software Media