Business

From Maatwerkwiki
Jump to: navigation, search

Deze pagina heeft nog aanvulling nodig. Als je dingen weet over business, klik op "Edit" hierboven en vul het aan.

Business kies je als je de rest van de stromingen toch maar een beetje kut vindt maar niet van de opleiding af wilt. De komende semesters wordt je genegeerd en uitgelachen door de overige stromingen (want ze weten niet wat business is) maar dan opeens komen er heel veel bedrijven op bezoek en leer je ook echt een paar nuttige[discutabel] dingen en heb je opeens een baangarantie van 92%[discutabel] na het afstuderen en heb je opeens een leuke goed betaalde baan en lach je die andere richting uit.

Als je Business helemaal tot het eind heb weten te overleven, mag je de andere studenten gaan afbeulen aansturen. Oh wacht sorry, dat was de verkoop pitch.

Je mag de andere studenten gaan consulten, en bedrijven gaan consulten, en je oma's en opa's met hun ICT problemen gaan consulten, of je gaat gewoon een slechter betaalde versie van een MBA baantje doen.


Business studenten zijn goed in vertellen dat ze kei druk zijn, maar dat ze dan eigenlijk helemaal niks doen. In tegenstelling tot wat iedereen denkt is Business helemaal niet veel documenten schrijven (oké misschien toch wel) en de boekhouding in orde kijken. Business mensen stellen requirements op, programmeren (Ja ook!)[discutabel], SQL, Excel, Marketing, Excel, bedrijven afkraken, Word, Draaitabellen (in excel), processen verbeteren, Excel etc.


Veel mensen die Business kiezen denken ook dat ze van programmeren af zijn, die studenten zie je na een paar weken in Semester 2 ook nooit meer terug. Tot ze ergens na Semester 7 weer wonderbaarlijk opduiken voor de diploma uitreiking. De docenten snappen ook niet helemaal hoe dit kan.

Ook B studenten zijn goed te onderscheiden van de andere twee richtingen van FHICT, T en S. Ze zijn te herkennen aan hun groepsgedrag waarbij ze iets te formeel rondlopen door de school. Mocht er enige twijfel zijn of u een groepje B studenten bent tegengekomen dan is het mogelijk om hun aandacht te krijgen met een speciale lokroep. Al is er veel discussie over wat deze lokroep nou precies inhoudt komen deze woorden er vaak in voor (niet in volgorde van lokroeping):

- Security - Salaris - Management - Synergy - Cyber - Tabellen

Eigenlijk zijn business studenten net zoals Patty Brard. Ze praten veels te veel, vinden vooral zichzelf belangrijk en hebben niet door dat de rest van FHICT ze niet serieus neemt. Uit een enquête die gehouden is onder S en T studenten verkozen deze studenten een week lang in een kamer met botvliegen boven een praatje met een B-er.